Stagnáló piacra számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.

Makray Péter, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője stabil árakra számít. Véleménye szerint az OTP Bank kötelező ajánlata a szerb Jubankára, valamint a Mol és az INA közös pályázata a bosnyák Energopetrol olajvállalatra - mindkét információ péntek délután került napvilágra - egyelőre nincs számottevő hatással a részvények árfolyamára. Az üzletek részletei ugyanis mindkét befektetés esetében csak később válnak ismertté.

Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője stagnálásra számít. Várakozása szerint kis ármozgások jellemezhetik a piacot és a forgalom is valószínűleg egyre inkább csökken, esetleg a Mol piacán lehet viszonylag élénk kereskedés.

A BUX pénteken 69,18 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 14.101,88 ponton zárt. A részvénypiaci forgalom 10,68 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények ára vegyesen változott.

A Mol erősödött, árfolyama 0,79 százalékkal 12.185 forintra nőtt, a Matáv 2,45 százalékkal 794 forintra drágult. Az OTP részvények ára 1,40 százalékkal 5.270 forintra csökkent, míg a Richter 3,2 százalékot esett, 22.850 forinton zárt. (ebroker)