Szécsényben és Sopronban is nagy különbséggel győzött a Fidesz, de a nyugat-magyarországi városban 25 százalék alatt maradt a részvétel az időközi parlamenti választás második fordulójában, így a választás érvénytelen. A szécsényi MSZP-SZDSZ-es Borenszki Ervin szerint a visszalépett Gáspár Győző roma szavazóit a Fidesz a szavazókörökhöz utaztatta. A szécsényi és a soproni választókerület korábbi országgyűlési képviselői a nyáron európai képviselői mandátumot szereztek.

A vasárnapi második fordulóban Szécsényben a fideszes Nagy Andor országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. Sopron és környéke viszont egyéni országgyűlési képviselő nélkül marad, mert a választási részvétel 25 százalék alatt maradt. Galambos György, a város jegyzője az Indexnek elmondta: végleges adatok jövő hét szombatra lesznek, mert a külföldi szavazatokat fogadó szavazókör eredményei akkorra derülnek ki. A választási körzetekben kampánycsendsértés és egyéb rendkívüli esemény az elmúlt két napban nem történt.

Nagy Andor a leadott voksok 69,6 százalékát szerezte meg - közölte az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője. A második helyen Borenszki Ervin (MSZP) végzett a voksok 24,4 százalékával.

A választáson a jogosultak 30,42 százaléka vett részt. A szavazatok közül 11.626 érvényes volt, 99 pedig érvénytelen. (index)