Magyar gazdaság

Szekszárdi ipari park: másfél milliárd forintos fejlesztés

Négy éves, akár másfél milliárd forint összértéket is elérő keretszerződést írt alá a Szekszárdi Ipari Park Kft. és a közbeszerzési eljáráson győztes, helyi vállalkozókat is soraiban tudó konzorcium kedden a szekszárdi városházán.

A megyeszékhely ipari parkjának infrastruktúra-fejlesztésére kötött, négy évet felölelő keretszerződés értelmében a beruházás első üteme július közepén indulhat - közölte Fekete László sajtóreferens.

Elmondta: a mintegy 450 millió forintos, 220 millió forint pályázati forrást tartalmazó fejlesztés során a kivitelező konzorcium kiépít egy két kilométeres szerviz utat, a telefon és internet vonalakat, a gázellátást biztosító gerincvezetéket, valamint egy 3.000 kilowattos transzformátor állomást, továbbá bővíti a meglevő ivóvíz- és tűzivízhálózatot, a szennyvíz csatornarendszert, és megoldja a csapadékvíz elvezetését, átemelők kiépítését.

A nyertes Szekszárdi Ipari Park Konzorcium tagjai az önkormányzati projektben korábban már részt vett Alisca Bau Építő Kft. és a Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. mellett két tiszakécskei bejegyzésű cég, a Duna Aszfalt Kft. és a Vakond Út és Építőipari Kft.

Vakond Út és Építőipari Kft. Szekszárdi Ipari Park Konzorcium Duna Aszfalt Kft. Alisca Bau Építő Kft. Fekete László
Kapcsolódó cikkek