Magyar gazdaság

Pályázati infónap Budapesten

Pályázati információs napot tartanak ma Budapesten a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) európai uniós támogatási lehetőségeinek ismertetésére.

Elsősorban a gazdasági együttműködések, inkubátorházak, ipari parkok fejlesztésére rendelkezésre álló forrásokra kívánjuk felhívni a figyelmet - közölte Varju László, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Jelenleg összesen 12 ilyen kiírás között válogatnak az érintettek, a korábbi gazdaságfejlesztési és munkahelyi képzési pályázatokon új rekordok sorát állították fel a központ régió vállalkozásai.

A központi régióban mostantól pörögnek fel a fejlesztési események, amit bizonyít az is, hogy a tavalyi és idei kiírásokra eddig benyújtott pályázatok között 58,56 milliárd forintot osztunk szét október végéig - hangsúlyozta az elnök. A már kiértékelt tavalyi pályázatok legjobbjai az előirányzott 12 milliárd forintos keretből együttesen 8,87 milliárd forint megítélt támogatáshoz jutottak eddig.

Közép-Magyarországnak fejlettsége alapján 2010 végéig van módja a hat felzárkózó régiókéhoz hasonlító feltételek alapján uniós forrást lehívni.

További információk a szerdai Világgazdaságban

KMOP Varju László Közép-Magyarország pályázati infónap
Kapcsolódó cikkek