Magyar gazdaság

Gyanús kamionok jöttek Magyarországra - Leleplező fotók!

Néhány nap alatt két hamisított ruhaszállítmányt is lekapcsoltak a pénzügyőrök – tájékoztatta a VGO-t Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője.

Az első gyanús kamion Törökországból indult, s a papírok szerint általános ruhaneműt szállított Ausztriába. Az ártándi határátkelőhelyen a pénzügyőrök és tételesen átvizsgálták a járművet, s csaknem kétezer olyan pólót, kabátot, pulóvert találtak, amelyeken hamis volt a márkajelzés ( Ed Hardy, Xdye, Mc Manaman).

A szakértői vizsgálat szerint a szállítmány rossz minőségű hamisítvány, melynek értéke meghaladja a 6 millió forintot.

A második ruhás kamion néhány nappal később érkezett ugyancsak az ártándi határátkelőhelyre.

A szolgálatban lévő pénzügyőröknek feltűnt, hogy mind a teherautó útvonala, mind a kísérő okmányokon feladóként és címzettként megjelölt cégek is megegyeztek a korábban megbukott szállítmányéval. A tételes vizsgálat során pedig az is kiderült, hogy ebben a kamionban már több mint 8 ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott (Guga, Spogi, Club Donna) nadrág, pulóver, blúz, kabát volt elrejtve, amelyekről a szakértő szintén megállapította, hogy rossz minőségű hamisítványok, értékük több mint 30 millió forint.

A rossz minőségű hamisított ruhákból álló szállítmányt mindkét esetben lefoglalták és áru hamis megjelölés bűntett elkövetése miatt megindították az eljárást.

kamion VPOP Török ruhaszállítmány
Kapcsolódó cikkek