Magyar gazdaság

Kiskunfélegyházán épül meg az Apollo gumiabroncsgyárra?

Egyre nagyobb az esélye annak, hogy Kiskunfélegyházán építi meg gumiabroncs gyártó üzemét az indiai Apollo Tyres Ltd. (Kft).

Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy csütörtök délután Kiskunfélegyházára látogatott Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete. A Ficsór József polgármester meghívására a városba érkező diplomatát Garai István honatya-alpolgármester, valamint a képviselő-testület két frakcióvezetője: Vida Pál és Lőrincz Tibor fogadta - számol be a baon.hu.

A városházi eszmecserét követően a nagykövet megtekintette a félegyházi ipari parknak helyet volt Bem József laktanyát, majd ellátogatott a Transelektro (TE) Ganz-Röck Rt. Csanyi úti üzemébe. Ranjit Rae megerősítette Garai István országgyűlési képviselő korábbi bejelentését, miszerint elképzelhetőnek tartja, hogy sikeres megállapodás esetén a gumiabroncsgyár szomszédságába az indiai Tata autógyár is telepít egy gyártóüzemet, de egy logisztikai központ megvalósítását is elképzelhetőnek tart.

A találkozó végén Ficsór József arról biztosította a nagykövetet, hogy Kiskunfélegyházán nem kell számítania a gyöngyösihez hasonló ellenállásra. Ismeretes, az indiai cég eredetileg Gyöngyösre tervezte gumiabroncs gyártó üzemét, ám a beruházás ellenzőinek támadásai miatt elállt tervének megvalósításától, és új helyszíneket keresett, melyek közül Kiskunfélegyháza tűnik az egyik legesélyesebbnek.

Kiskunfélegyháza Apollo gyártó gumiabroncs
Kapcsolódó cikkek