Magyar gazdaság

Szilveszterig pályázható az e-kereskedelmi támogatás

E-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatására kínál lehetőséget az Új Magyarország fejlesztési terv Gazdaságfejlesztés operatív programjának (GOP) 2.2.3-as kódszámú kiírása.

A pályázatokat 2008. december 31-ig lehet benyújtani az ország hat konvergenciarégiójából (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl). Közép-Magyarország régióból erre a kiírásra nem adhatók be pályázatok.

A konstrukció fő célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai (IKT) megoldások hatékony alkalmazásával mind a vállalatközi üzleti folyamatokban, mind a vállalkozások által nyújtott szolgáltatásokban, ezáltal pedig a hazai kkv-szektor versenyképességének a növelése.

A kiírásra kizárólag mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő cégek, továbbá a magyarországi székhelyű gazdasági kamarák és a vállalkozások érdek-képviseleti szervezetei pályázhatnak.

Ebbe a körbe tartoznak a kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező gazdasági társaságok fióktelepei, a szövetkezetek, a személyi jövedelemadó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, a magyarországi székhelyű gazdasági kamarák közül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a területi kereskedelmi és iparkamarák, s végül a vállalkozások érdek-képviseleti szervezetei.

Valamennyi pályázó esetében feltétel, hogy az éves átlagos statisztikai állományi létszám a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt (2007. évi) teljes üzleti évben legalább egy fő volt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Európai Gazdasági Térség GOP e-kereskedelem IKT Gazdaságfejlesztés operatív program pályázat
Kapcsolódó cikkek