Az MTI-vel azt közölték, hogy a megbeszélés résztvevői megvitatták a világgazdasági átalakulások nyomán kialakult helyzetet, és áttekintették a válság Magyarországra gyakorolt hatásait. A találkozón részt vett Járai Zsigmond és Bod Péter Ákos volt jegybankelnökök, Szapáry György volt jegybank-alelnök és Parragh László kamarai elnök is.

Dominique Strauss-Kahn budapesti tárgyalásait követően Gyurcsány Ferenc kormányfővel, Simor András jegybankelnök és Veres János pénzügyminiszter jelenlétében tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy adóátcsoportosítást javasol a jelen helyzetben Magyarországnak, de adócsökkentés most nem. Mint ismert, a Fidesz szerint jelentős adó- és járulékcsökkentéssel kellene és lehetne ellensúlyozni a globális válság magyarországi gazdasági hatásait.

A nap folyamán Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Dominique Strauss-Kahnnal folytatott megbeszélésről azt mondta, véleménye szerint azért került sor a vezérigazgató látogatására, mert az IMF kezdi felismerni, hogy a Magyarországnak nyújtott hitel nem siker-, hanem kudarctörténet lesz, amelyből egyik résztvevő sem jön ki jól. A tárgyalások kapcsán a politikus megjegyezte, hogy az IMF vezérigazgatója szerint is nehéz év lesz a 2009-es, éppen ezért annak a véleményének adott hangot, hogy a magyar kormánynak is fel kell készülnie arra, hogy akár év közben is intézkedéseket léptessen életbe a gazdasági bizalom helyreállítására.
Strauss-Kahn az említett sajtóértekezleten azt mondta: Magyarország eddig a megállapodásban vállaltakat teljesítette. Hozzátette: a hamarosan megjelenő, új IMF-előrejelzés azonban a korábban vártnál súlyosabb globális gazdasági bajokról fog beszámolni, ez egész térségünkre, és persze Magyarországra is érvényes. Az új fejleményekre is választ kell majd keresni - érzékeltette.