Magyar gazdaság

Rabság 7 millió dolláros lakásban, kamerák felügyelete alatt

Bernard Madoff nem hagyhatja el a New York-i Upper East Side-on található, 7 millió dollár (1,6 milliárd forint) értékű luxus penthouse-át. Erre mostantól több új biztonsági kamera is ügyel.

Madoff ügyvédje, Ira Sorkin megerősítette, hogy 50 milliárd dolláros csalással vádolt ügyfele legalább egy új biztonsági kamerát szereltetett New York-i lakásába. Madoff tíz millió dolláros óvadék ellenében szabadult és az eljárás végéig szigorú házi őrizet alatt kell maradnia – írja a Telegraph.

Eközben megkezdődött a csaló vagyonának értékesítése, az üggyel megbízott Irving Picard hamarosan hat lízingelt autót szolgáltat vissza a kereskedőkhöz. Egy 2007-es Range Rover, egy 2008-as Cadillac, egy 2009-es Mercedes S550, egy 2007-es Mercedes S550, egy 2008-as Mercedes GL450, valamint egy 2006-os Lexus kerül vissza a New York-i, Long Island-i és floridai forgalmazókhoz.

A vagyonkezelő indoklása szerint a lakhelyelhagyási tilalom mellett Madoffnak semmi szüksége az autókra, a lízingek felmondása pedig csökkenti a költségeket.

Picard összesen 859 millió dollárnyi vagyont talált Madoff cégében, amelyet a későbbiekben visszafizethetnek a csalás károsultjainak.

biztonsági kamera Land Rover házi őrizet Lexus madoff Cadillac Mercedes
Kapcsolódó cikkek