Magyar gazdaság

Telefonos Út a Munkához

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) az Út a munkához program kapcsán telefonos ügyfélszolgálatot indít, mely során széleskörű információnyújtással segítik az önkormányzatok és kirendeltségek ügyintézőit az „Út a munkához” programban meghatározott egyes szociális ellátások változásaival, valamint a munkához jutást segítő közfoglalkoztatás szervezésével kapcsolatban. Tájékoztatást kaphatnak az ügyintézők mellett a segélyben részesülők, valamint jövőben rendelkezésre állási támogatásban részesülők is.

A call-center 2009. januártól 2009. június végéig működik. A telefonos ügyfélszolgálat munkatársai telefonon a 06 1 459 1077 számon, illetve írásban az [email protected] e-mail címen érhetők el.

Az Út a munkához-ügyfélszolgálat által nyújtott szolgáltatások:

Információnyújtás:
- Az önkormányzatok jegyzői által megállapítható, aktív korú nem foglalkoztatottak részére szociális rászorultság alapján nyújtott pénzbeli támogatások változásairól
- Az önkormányzatok jegyzői által megállapítható rendelkezésre állási támogatás igénybe vételének feltételeiről, a jogosultak köréről, illetve kötelezettségeiről.
- 35 év alatti, alapfokú iskolai végzettséggel/szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők képzésben való részvételének feltételeiről, támogatásáról.
- az álláskeresési megállapodásban vállalt együttműködési kötelezettség teljesítéséről, megszegésének következményeiről.
- Az átmeneti időszakra (2009. január 1-től 2009. március 31-ig) érvényes rendelkezésekről, amelyek a 2008. december 31. előtt megállapított rendszeres szociális segély felülvizsgálatára vonatkoznak.
- Az önkormányzatok által készített közfoglalkoztatási terv tartalmáról.
- A közfoglalkoztatás formáiról.
- Az önkormányzatok jegyzői által megállapítható rendszeres szociális segély igénybe vételének feltételeiről, a jogosultak köréről, illetve kötelezettségeiről. 
- A foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékkedvezményekről.
 

Szakmai tanácsadás a rendszeres szociális segélyezettekkel foglalkozó ügyintézők számára: 
- A Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis kezelésével, a kölcsönös adatszolgáltatással kapcsolatban felmerülő kérdésekben.
- A közfoglalkoztatási terv elkészítésével és gyakorlati megvalósításával, továbbá a közcélú, illetve szervezésével kapcsolatos feladatok megvalósításához.

Általános tájékoztatás az érdeklődők részére:
- A regionális munkaügyi központok szervezésében megvalósuló helyi, továbbá a központi és Európai Uniós munkaerő-piaci programokról, az azokban való részvétel feltételeiről.
- A foglalkoztatást elősegítő támogatások, járulékkedvezmények, a munkaerő-piaci képzések, valamint a munkaerő-piaci szolgáltatások köréről, az igénybevétel feltételeiről.

regionális szolgálatás munkaügyi központ Út a munkához-ügyfélszolgálat
Kapcsolódó cikkek