Magyar gazdaság

20 milliárdos alap regionális, kistérségi fejlesztésre

A regionális, illetve a kistérségi válságkezelésre 20 milliárd forintos alapot hozott létre a kormány, amelynek alapvető forrása a Regionális Operatív Program (ROP) - mondta a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos.

A válságkezelő alapból azok a kistérségek részesedhetnek, ahol a munkanélküliségi arány magasabb mint az országos átlag, illetve meghaladja a kétezer főt - definiálta a válságkezelő programból finanszírozható kistérségeket a kormánybiztos.

A térségi válságkezelő program részletes feltételeiről a kormány szerdai ülésén tárgyal - tette hozzá. Tukacs István elmondta: a 20 milliárdos válságkezelési alapot 2010-ig lehet felhasználni.

Válságkezelésre az egyes régiók közül Dél-Alföldre 3,5 milliárd forint jut, Dél-Dunántúlra 2 milliárd,, Észak-Alföldre 3,5 milliárd, Észak Magyarországra 3 milliárd, Közép-Dunántúlra 2 milliárd, Közép-Magyarországra (benne Budapestre) 2 milliárd, Nyugat-Dunántúlra pedig 2,78 milliárd forint - felelte az MTI kérdésére a kormánybiztos.

regionális kistérségi Tukacs István fejlesztés
Kapcsolódó cikkek