Magyar gazdaság

Azonnali segítséget kérnek a német exportőrök

Az exportügyletekkel kapcsolatos újabb kockázatokra figyelmeztetett a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (DIHK) szakértője.

A Handelsblattnak nyilatkozva Alexander Lau, a DIHK kereskedelempolitikai referatúrájának vezetője rámutatott: az exportra dolgozó német kis és közepes méretű cégek jelentései azt mutatják, hogy egyes olyan országokban, mint Magyarország, Izland és a balti államok, a rövid határidőre szóló magánbiztosítások piaca csaknem teljes mértékben összeomlott.

Ám olyan fontos célországok is, mint Nagy-Britannia és Spanyolország is érintve vannak. "A (német) exportőröknek azonnali segítségre van szükségük". Az exportra dolgozó német kkv-knak a DIHK külkereskedelmi szakértője azt tanácsolja, hogy az eddiginél nagyobb gondot fordítsanak a biztosításra.

Az Ifo gazdaságkutató intézet jelentése szerint a huszonhat éves rekordot jelentő, 82,1 pontos üzleti klíma index azt mutatja, hogy a akadálytalanul menetel Németországban. A szervezet mérései azt mutatják: a hazai piacra termelő cégek tekintetében a hangulat változatlan, az exportra szakosodó vállalatok azonban pesszimistábbak, mint egy hónapja.

exportőr német kereskedelmi kamara kkv biztosítás
Kapcsolódó cikkek