Magyar gazdaság

Hárommal több az akkreditált klaszter

Újabb három pályázó kapta meg az "Akkreditált Innovációs Klaszter" címet az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pólus Programja keretében.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) döntése alapján bekerült a címre érdemes szerencsések közé: a 3 P Műanyagipari, Csomagolástechnikai, Nyomdaipari Klaszter, az Első Magyar E-közigazgatási, Informatikai és Innovációs Klaszter és a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter.  

Az NFÜ a fejlett, innovatív klaszterek számára 2008-ban hirdette meg első alkalommal az akkreditációs pályázatot. Tavaly tizenkét klaszter nyerte el az Akkreditált Innovációs Klaszter címet, idén első alkalommal március 11-én kapta kézhez három újabb nyertes a cím elnyeréséről szóló tanúsítványt.

Az akkreditáció célja elismerni azokat a fejlődő hazai klasztereket, amelyek már több mint egy éve bizonyítottan és eredményesen együttműködnek és ezt a szakmai összefogást közös megegyezéssel intézményesítették. Az akkreditáció lehetősége folyamatosan nyitva áll a hazai klaszterek előtt - írja közleményében az NFÜ.

klaszter nfü pólus pályázat
Kapcsolódó cikkek