Magyar gazdaság

Késlekedik a minisztérium a panelpályázatok kifizetésével

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület – több más szervezettel együtt – csatlakozott a Panel Érdekképviseleti Egyesület felhívásához, amely azonnali megoldást sürget a panelben élők élethelyzetének javítása érdekében.

Ennek elsődleges feltétele, hogy a 2008. évi Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) által kezelt, már eddig beadott panel és öko pályázatoknál ne késlekedjenek tovább, azokat a lehető legrövidebb időn belül bírálják el, ugyanakkor a 2009. évi panel pályázatokat haladéktalanul írják ki – áll a Panel Érdekképviseleti Egyesület és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület közös közleményében.

A világgazdasági válság hatása a panel lakótelepeken élőket érinti hazánkban a leginkább, tekintettel arra, hogy a lakótelepeken élők jelentős hányada nyugdíjas és egyedülálló szülő, valamint lakáshitellel terhelt fiatal. Emellett az itt élők helyzetét mára tovább súlyosbították a kezelhetetlen és kifizethetetlen fűtési számlák.

Támogatás hiányában pedig a lakótelepi közösségek nap mint nap hoznak döntéseket a távhőszolgáltatásról történő leválás előkészítésére, amely – tömeges leválások esetén – a Főtáv számára is komoly problémát jelenthet.
 
A jelenlegi helyzetben különösen aggasztó, hogy a benyújtott – közel fél évvel ezelőtti határidejű – panel pályázatok ügyében nem születik döntés, és az új pályázatok kiírására sem kerül sor.

öko ÖTM Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület panel Panel Érdekképviseleti Egyesület Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázat
Kapcsolódó cikkek