Magyar gazdaság

Így vállalkozzatok! Meghódították az EU-t a magyar hörcsögök

Két magyar vállalkozói kisfilm tarolt a brüsszeli „Oscar-on”: a Földszint 1 Produkció által, két kishörcsög főszereplésével készült "Vállalkozó vs. munkavállaló" című film Európa legjobbja lett, míg a Jam Film a bronzérmet hozhatta el a brüsszeli díjátadóról.

Az Európai Bizottság az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete rendezvénysorozat apropóján idén először hirdetett filmes versenyt. A pályázat célja a vállalkozói lét népszerűsítése volt.

A hörcsögök főszereplésével készült kisfilm eredetiség, kivitelezés, forgatókönyv és relevancia alapján is a vállalkozói lét kategóriában Európa legjobbja lett. Az Európai Bizottságnak annyira megtetszettek a hörcsögök, hogy a testület ezentúl a magyar filmmel népszerűsíti majd a vállalkozói létet.

Így vállalkozzatok! – buzdítja Ducsai Szabolcs „brüsszeli Oscar-díjas”, a háromezer eurót nyert alkotás producere a honi cégeket. Szerinte  filmje jó példa arra, hogy minimális alaptőkével, maximális lelkesedéssel és hittel is lehet sikereket elérni.

„Bátor, kreatív és kitartó munkával a magyar kisvállalkozások is Európa legjobbjai lehetnek – hangsúlyozta Dobos Erzsébet, a filmes pályázatot koordináló ITD Hungary igazgatója.

ITDH Brüsszel vállalkozók
Kapcsolódó cikkek