Magyar gazdaság

Múzeumok majálisa a hétvégén

Most hétvégén, május 16-17-án rendezik meg az idei Múzeumok majálisát. Az Európaszerte több éve hagyományos eseményen közel száz múzeum várja változatos programokkal a látogatókat.

A fővárosban a Budapesti Történeti Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Ludwig Kortárs Múzeum, a Magyar Állami Operaház, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar a Természettudományi Múzeum, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Táncszínház, a Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum vesz részt az idei kezdeményezésben.

A Nemzeti Múzeum kertjében felállított közös standon megtalálhatók lesznek az intézmények kiadványai, az MT Zrt. és a BTH Kht. Budapest és környéke kiadványai, valamint a részletes tájékoztatásról képzett informátorok gondoskodnak.

Az idén a Tájházakra és az Irodalmi Emlékházakra irányul a közönség figyelme: bemutatkozik a Magyar Tájházak Szövetsége és a Magyar Irodalmi Emlékházak. A hagyományokhoz híven szombaton, az ünnepélyes megnyitón köszöntik majd "Az Év Múzeuma" és a "Vendégbarát Múzeum" pályázat díjazottjait.

MT Zrt. turizmus BTH múzeumok majálisa múzeum
Kapcsolódó cikkek