Magyar gazdaság

Pénzt kér az előleg kifizetéséért a Vidékfejlesztési Hivatal!

Megrökönyödést keltett a pályázati piacon, hogy pénzt kér az előlegért az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) irányító hatósága.

Hivatalos közlés szerint a támogatási előleg igénylés díja az előleg összegének 2,3 százaléka, amelyet a folyósítandó előlegből az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) visszatart.

Az ÚMVP Irányító Hatósága közleményéből kiderül, hogy mely jogcímeknél igényelhető előleg 2009-ben, ám egyúttal azt is értésre adja, hogy ennek ára van. A hatóság a támogatási előleg fizetéséről szóló 91/2009. (IV.22.) kormányrendeletre hivatkozik.

Egyúttal tudatja, hogy ennek 4. § (5) bekezdésében a következő módosítás van folyamatban. "(5) A támogatási előleg igénylés díja az előleg összegének 2,3 százaléka, amelyet a folyósítandó előlegből az MVH visszatart.

Kérjük azon ügyfeleinket, akik már benyújtották az MVH-hoz az ÚMVP előleg kifizetési kérelmüket, hogy a jelen tájékoztatóhoz mellékelt nyomtatványt kitöltve, aláírva nyilatkozzanak arról, hogy előleg igényüket fenntartják-e a megváltozott előleg igénylési díj mellett." (www.mvh.gov.hu

Az irányító hatóság arra is kéri az ügyfeleit, hogy akik ezt követően nyújtják be az MVH-hoz az ÚMVP előleg kifizetési kérelmüket, a tájékoztatóhoz mellékelt nyomtatványt kitöltve, aláírva nyilatkozzanak arról, hogy tudomásul veszik az előleg igénylési díj változását.

ÚMVP mvh Vidékfejlesztési Hivatal
Kapcsolódó cikkek