mvh

Letöltendő börtönbüntetés a mezőgazdasági forrásokat lenyúlóknak

Ítéletet hozott a nyíregyházi bíróság abban az ügyben, amit a cikk írója tárt fel, s aminek nyomán nyomozás, majd vádemelés történt.
2020.12.20 Olvasási idő:

Négy gyanúsított a Vegoline-ügyben

Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt négy embert hallgattak meg gyanúsítottként az úgynevezett Vegoline-ügyben. Az illetékes főügyészség a Bajnai-kormány idején lebonyolított eszköz- és gépvásárlásra kiírt uniós pályázatokkal kapcsolatban nyomoz.
2017.12.08 Olvasási idő:

Tízmilliárdokat fizetnek ki a gazdáknak

A mintegy 420 milliárd forintos, június végéig folyósítandó agrártámogatásból már körülbelül 255 milliárd forintot fizettek ki.
2016.02.17 Olvasási idő:

Több mint 8 milliárdot oszthat szét a gazdálkodóknak az MVH

Csaknem 8,4 milliárd forintot oszthat szét a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Unió fel nem használt előző évi krízistartalékából, a támogatást a napokban 65 ezer gazdálkodó kapja meg - írja a Magyar Idők hétfői számában a hivatal tájékoztatására hivatkozva.
2015.09.14 Olvasási idő:

Csaltak az uniós támogatásokkal, nyolcvannégy ember ellen emeltek vádat

Uniós területalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 84 ember - köztük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) két volt vezető beosztású tisztségviselője - ellen emelt vádat az ügyészség.
2015.06.03 Olvasási idő:

135 milliárdot kaptak a gazdálkodók

A területalapú támogatás (SAPS) második részletéből január 30., az átutalások megkezdése óta a támogatásra jogosult gazdálkodók mintegy 90 százalékának összesen 135 milliárd forintot fizetett ki Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
2015.03.11 Olvasási idő:

Embargó: új javaslat lesz a zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére

Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.
2014.09.21 Olvasási idő:

Közel 140 millió forint támogatást fizetnek ki az állattartóknak

Folytatódik az állattartókat segítő nemzeti forrásból finanszírozott támogatások kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), amely egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint egyes zoonózisok - vagyis állatról emberre átterjedni képes fertőző betegségek - megelőzése érdekében a baromfitartónak 24,4 millió forintot, míg az egyéb állatfajokkal foglalkozóknak 114 millió forintot fizet ki.
2014.05.10 Olvasási idő:

Lezárul a kertészeti géptámogatási pályázat

A lejáró kertészeti géptámogatást ismerteti csütörtökön a vidékfejlesztési miniszter. Az augusztus közepétől elérhető lehetőség már csupán péntekig él. A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.
2013.10.16 Olvasási idő:

Hamarosan kimerülhet a kertészeti gépbeszerzési pályázat

Október közepéig lehet kertészeti épek beszerzéséhez juttatott támogatásra pályázni, ám előfordulhat, hogy már előbb kimerül a rendelkezésre álló keret – figyelmeztet a Vidékfejlesztési Minisztérium. A pályázatot elektronikus úton lehet beadni.
2013.09.26 Olvasási idő: