Magyar gazdaság

Válságkezelés uniós forrásból

Az elmúlt félév eredményeként több ezer cég került átmenetileg negatív üzleti pályára, azaz kénytelen volt kiadáscsökkentésben gondolkodni, 60 százalékuk már a végrehajtásig, az elbocsátásig is eljutott. Pedig a válságkezelő intézkedések kedvezőbb feltételeket teremtettek az uniós források elnyerésére.

A TÁMOP 2.3.3/A. pályázat is így vállal szerepet a gazdaságélénkítésben a valaha volt legnagyobb 20 milliárdos megpályázható keretösszeggel. A TÁMOP 2.3.3 “Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva” című pályázat a létszámleépítéssel szemben pontosan a munkaerő képzésére hívja fel a figyelmet.

Olyan lehetőséget kínál az átmenetileg negatív üzleti pályára került mikro-, kis- és középvállalkozások és szövetkezetek vezetőinek, valamint az egyéni vállalkozóknak, amely garantálhatja a kieső munkaidőre vonatkozó bér és járulékok visszatérítését vagy a dolgozói képzések akár 100 százalékának finanszírozását. Ezzel is biztosítja, hogy a gazdasági racionalitás követése nélkül is hatékonyabbá lehet tenni a munkavégzést, csak a felszabadult munkaidőre képzésekkel, és nem létszámleépítéssel kell reagálni.

A támogatás megszerzéséhez a DFT-Hungária most térítésmentes segítséget nyújt, és ingyenesen vállalja minden vállalkozás számára a pályázatok beadásának menedzselését. A szolgáltatást a 06 20 338-0696 telefonszámon és [email protected] e-mail címen lehet igényelni.

bér járulékok TÁMOP kkv
Kapcsolódó cikkek