Magyar gazdaság

"Cigarettának látszó tárgyakat" foglaltak le, nem is keveset

Várhatóan 23,5 millió forintos jövedéki bírságot sóznak a nyakába annak a csempésznek, akit tegnap Letenyénél fogtak a pénzügyőrök. Egy másik cigarettacsempész több mint 7 milliós bírságra számíthat – mondta a VG Online-nak Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.

 Egy német rendszámú Mercedes teherautóban – amely az okmányai szerint papírárut szállított – lefóliázott papírtörlő dobozokban közel 3500 karton különféle (Classic Red, Marlboro Box és Chasterfield) magyar adójegy nélküli cigaretta rejtőzött.

Az áru eredetét a török sofőr és olasz utasa nem tudta igazolni. A több mint 21 millió forint értékű cigarettát és a szállításához használt tehergépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták és a török sofőr ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Ugyancsak a tegnap egy garázsban, valamint az ott parkoló Seatban több mint 1000 karton cigarettát találtak a pénzügyőrök. Az áru származását, eredetét itt sem tudta igazolni a helyszínen pakoló férfi.

A több mint 6 millió forint értékű dohányterméket és a gépjárművet ebben az esetben is lefoglalták és a férfi ellen szintén jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

határ zárjegy adó cigaretta vám
Kapcsolódó cikkek