Magyar gazdaság

Megújuló utak Pest megyében

Mintegy 519 millió forintos beruházással 8,2 kilométeren felújították az Újpestet Veresegyházzal és Galgamácsával összekötő út két egybefüggő szakaszát.

A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program (KMOP) forrásaiból finanszírozott felújítási munkálatok a sűrűn lakott térség nagy forgalmú útján, ami több település belterületét is érinti, októberben kezdődtek és most fejeződtek be.

A 2102 jelű út felújított szakaszai külterületen, illetve Csomád, Erdőkertes, Vácegres és Galgamácsa belterületén haladnak. A felújítás több mint 30 ezer ember mindennapi életébe hoz pozitív változást. A kivitelező a Colas-Építő Zrt. volt.

A KMOP keretében ugyancsak megújultak az utak Versegen. A mintegy 374 millió forintos beruházás során 4,3 kilométeren újították fel a Pest megyei település főútjait és egyes külterületi szakaszait is. A felújítók a munkálatok során több buszöblöt is szabványosítottak.

Műszaki átadáshoz érkezett az egyik Pest megyei mellékút egy újabb, mintegy 4,3 kilométeres szakaszának felújítása is. Az Aszódot Versegen keresztül Szarvasgedével összekötő 2109 jelű, valamint a Vácot Acsán keresztül Verseggel összekötő, 2106 jelű út egyes szakaszainak felújítását 374 millió forintos költségvetéssel végezték el. A a Vegyépszer Építő és Szerelő Zrt. és Colas-Építő Zrt. volt a kivitelező.

Magyarország hét statisztikai régiójában az elmúlt két évben összesen 184 útszakasz felújításáról született döntés. Ez 79 projekt és 184 alprojekt keretében összesen 1114 kilométert érint, 44,5 milliárd forint értékben. A felújítások az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, az ún. területfejlesztés prioritás égisze alatt valósulnak meg, projektgazdájuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

KMOP útfelújítás
Kapcsolódó cikkek