Magyar gazdaság

A vidéket is fejleszteni kellene

Brüsszelt aggasztják a régiók közötti különbségek és a forrásfelhasználás esetleges szabálytalanságai

Az elégedett Magyarországnak az EU-pénzek felhasználásának a terén nyújtott teljesítményével, nem áll fenn jelentősebb forrásvesztés veszélye. Ezt hangsúlyozta a Világgazdaságnak adott nyilatkozatában Jean-Marie Seyler, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős igazgatója.

Kérdésünkre, hogy mennyi lehet az a nem jelentős forrás, amelyet mégis elveszíthet az ország, azt mondta: most még korai lenne erről nyilatkozni. Szerinte a nemzeti programok és az azok keretében megvalósuló projektek lezárásakor derül majd ki, hogy tulajdonképpen miként alakult a forrásfelhasználás. Ez a számvetés a jövő évben, illetve a rá következő esztendőben lesz esedékes.

Seyler elmondta, hogy már korábbról is vannak tapasztalatai Magyarország teljesítményével kapcsolatban, mivel az előcsatlakozási alapoknál az ország felelőse volt az Európai Bizottság regionális főigazgatóságán 2000-től 2004-ig. Ennek alapján úgy véli, hogy az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül az ország, a közigazgatás, az intézményrendszer jól felkészült a feladatra.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

befeketetés uniós pénzek vidékfejlesztés
Kapcsolódó cikkek