Magyar gazdaság

Bonyhádon még az éjjel-nappali boltokat is betiltják

Nem működhet éjjel-nappal nyitva tartó üzlet jövő év elejétől a városban - döntött a bonyhádi képviselő-testület.

Parázs vitát váltott ki a csütöröki testületi ülésen az egyik napirendi pont, amely a város három éjjel-nappali üzletének nyitva tartásáról szólt. A rendelet előterjesztése ugyanis arról szólt, hogy 23 óra és hajnali öt óra között ezeknek az üzleteknek zárva kell tartania, a lakosság nyugalma érdekében - közölte a teol.hu.

A képviselők egy része, - köztük Lovász Tibor, Pál Gábor, valamint Potápi Árpád János polgármester is - elmondta, hogy fórumokon, levelekben és szóban sokan jelezték, hogy éjjelenként, főként nyáron az éjjel-nappali üzletek mellett dorbézoló fiatalok nemcsak a nyugalmat zavarják, de a környezet tisztaságát sem tartják tiszteletben. Konkrétan toalettnek nézik a házak falát, a lépcsőket. Emellett bömböltetik a kocsikban a zenét, csapkodnak, amiből a lakóknak elegük van.

A másik oldal, Szekercés Szilárd, Szabó Gábor, Vaszari Tibor amellett érvelt, hogy nem szabad korlátozni a vállalkozásokat, hiszen munkahelyet teremtenek, s adót termelnek a városnak. Ezért kompromisszumra kell törekedni a tulajdonosokkal. Ám a rendeletet mintegy félórányi vita után elfogadta a testület, néhány módosítással.

Így január elsejétől a bonyhádi üzleteknek – kivéve a benzinkutakat és a vendéglátóegységeket – 23 órától hajnali 4 óráig zárva kell tartaniuk. Vasárnapokon és ünnepnapokon is ez vonatkozik az üzletekre, így a három éjjel-nappali boltra is.

Bonyhád éjjel-nappali boltok kereskedelem
Kapcsolódó cikkek