Magyar gazdaság

"Elég borzalmas" – Tíz százalék fölötti munkanélküliséget vár Greenspan

A Fed volt elnöke szerint az amerikai munkanélküliség át fogja lépni a rémálom határnak számító tíz százalékot és az arány jó ideig változatlan marad. Alan Greenspan "elég borzalmasnak" nevezte a múlt pénteken nyilvánosságra hozott munkaerőpiaci adatokat.

Alan Greenspan támogatja az Obama-kormány elképzelését a munkanélküli-segélyek és az egészségügyi hitelek kibővítésével kapcsolatban.

Mint az ABC-nek adott interjújában fogalmazott, rendkívüli időket élnek, amik kapcsán ideiglenes intézkedésekre van szükség azért, hogy csillapodjon a düh, amely a lakosság jelentős részét érinti – idézi az AP.

Az amerikai pénteken 26 éve nem látott magasságba, 9,8 százalékra szökött, ezt a volt Fed-elnök meglehetősen borzalmasnak nevezte. Greenspan a helyzet további romlására, tartósan tíz százalék fölött maradó munkanélküliségi arányra számít. A szakértő ugyanakkor nem látja szükségét újabb élénkítő csomagnak, tekintettel a harmadik negyedév gazdasági növekedésére, amely előreláthatólag meghaladja a 3 százalékot.

munkanélküliség Alan Greenspan Fed elnüök gazdaság
Kapcsolódó cikkek