Magyar gazdaság

Ragadós a pécsi példa - Visszavennék a Törleytől a BB-t

A szakembereknek már vannak javaslatai arra vonatkozóan: hogyan lehet a gazdák rendelkezésére bocsátani a BB-t, mondta balatonboglári sajtótájékoztatóján Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő – számol be a sonline.hu.

Móring József Attila elmondta: a tegnap este választotta a 4. számú somogyi választókerület Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjévé. Ebből az apropóból beszélt programjának egyik kiemelt törekvéseként arról, hogy vissza kell vásárolni a boglári borgazdaságot - számol be a sonline.hu.

Lehetőséget kell adni azoknak a gazdáknak, akik most a lehetetlennel küzdenek - szögezte le a képviselőjelölt, aki szerint a „BB-t leépítették, lerabolták, miután egymilliárd körüli összegért, áron alul a Horn-kormány idején a Henkellé lett”. Móring szerint az akkori vételár lehet a kiindulási alap, hogy aztán a Magyar Fejlesztési Bank konstrukciói segítségével, állami pénzráfordítás nélkül kerülhessen a termelők kezébe az üzem.

A Balatonboglári Borgazdaság tulajdonosa a Törley Pezsgőpincészet Kft-t. A cég azóta tulajdonolja a BB-t, hogy 2005-ben cégátalakulás révén a Henkell & Söhnlein Hungária Kft-ből létrejött.

Törley gazdák BB
Kapcsolódó cikkek