Magyar gazdaság

Több munkalehetőség vidéken

Megkezdődött a helyi foglalkoztatásbővítését szolgáló cselekvési terv végrehajtása

Megkezdődött a vidéki foglalkoztatás bővítését szolgáló cselekvési terv megvalósítása. Erre a startjelzést a tervet öt másik tárcával közösen kidolgozó Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára, Gőgös Zoltán adta meg.

Emlékeztetett arra, hogy a válság kezelésére készült kormányprogram prioritásai között szerepel a vidéki munkalehetőségek bővítése, az ott lakók életszínvonalának növelése, a vidék népességmegtartó képességének erősítése és ezen részterületek fejlesztésén keresztül a vidéki életminőség látványos és stabil javítása.

A cselekvési terv végrehajtásába az FVM mellett a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), az agrár-érdekképviseletek, a civilszervezetek és a vállalkozások egyaránt bekapcsolódnak. Fontos a részvételük – hangsúlyozta az államtitkár –, mert a vidéki foglalkoztatás bővítése számtalan más terület előrelépésével jár együtt. Szerinte ennek  felismerésével még adós az mert – bár Magyarország már többször kérelmezte – akadályokat gördít a vidéki munkahelyteremtés támogatása elé.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

foglalkoztatás Gőgös Zoltán
Kapcsolódó cikkek