Magyar gazdaság

A GVH 3 millióra bírságolta Schobert Norbert cégét

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Schobert Norbert tulajdonában álló Update Zrt. – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A vállalkozás az Update péksüteményekről megjelent hirdetéseiben egyebek mellett azt állította, hogy azoknak testsúlycsökkentő hatása van. Az Update Zrt. emiatt 3 millió forintos bírságot kapott.

Az Update péksütemények népszerűsítése érdekében alkalmazott kommunikációs eszközök egyik fő üzenete az volt, hogy ezek a péksütemények a testsúly csökkentésére, illetve megtartására alkalmasak.

A az Update péksüteményeket akkor ítéli alkalmasnak a testtömeg-csökkentő, illetve -megtartó étrendbe történő beillesztésre, ha az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké.

Az Update Zrt. részéről benyújtott, illetve a vizsgálat által feltárt dokumentumok, adatok nem bizonyítják, hogy az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké.

GVH Schobert Nobert
Kapcsolódó cikkek