Magyar gazdaság

Ismét svájci bankszámlaadatokat vehet Németország

Németországnak mindent meg kell tennie azért, hogy megszerezze az adóelkerülés elleni harc szempontjából lényeges adatokat - jelentette ki Angela Merkel kancellár azt követően, hogy egy informátor 1500 svájci számlaadat eladását ajánlotta fel a berlini hatóságoknak.

Német sajtójelentések szerint az adatok megszerzése 100 millió eurós bevételt is jelenthet az állami költségvetések számára.

A pénzügyminsztérium szóvivője úgy nyilatkozott, hogy Berlin akkor is hajlandó lehet fizetni az adatokért, ha azokra az eladó illegális úton tette rá a kezét. Michael Offer szerint a döntést hasonló alapon hozzák majd meg, mint a 2008-as, liechtensteini ügyben, és a szövetségi államoknak maguknak kell majd határozniuk arról, mit kezdenek az információkkal.

Mint ismert, 2008-ban Németország ugyancsak lopott, a liechetnsteini LGT bankhoz kapcsolódó ügyféladatokat vásárolt meg. Így derült fény többek között arra, hogy a német posta akkori vezetője, Klaus Zumwinkel közel egymillió eurós adófizetést került el pénzének Liechtensteinbe menekítésével.

bankadatok adócsalók
Kapcsolódó cikkek