Magyar gazdaság

Létrehozza az NDK-t a Bajnai-kormány

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány elrendelte a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását - jelentette be Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kiemelte: az befogadhatóvá nyilvánította az NDK projektet, így megkezdődhet a jogszabály honosítása.

Rámutatott: a projekt megvalósításának pontos költsége még nem nyilvános, azonban várhatóan 100 milliárd forint nagyságrendű összeggel kell majd számolnia a beruházónak.

Az információs társadalom fejlesztése területén olyan kiemelt programok szűntek meg, vagy vegetálnak támogatás és forrás hiányában, mint a Netrekész, az e-Magyaroszág pontok, Teleházak vagy az IT Mentor. Az információs társadalom fejlesztését, az e-Befogadás ügyének felkarolását is inkább az üres kommunikáció mintsem a tettek jellemezték. A
ciklus végén megálmodott szélessávú fejlesztési program, a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) - a már rendelkezésre álló hazai és Uniós - forrásait is szétkapkodták a különböző iparági lobbik - áll a Fidesz információs társadalomról szóló közleményében.

digitális közmű NDK Baja Ferenc
Kapcsolódó cikkek