Magyar gazdaság

Az USA-ban 16 százalékkal nőtt a milliomosok száma

Tizenhat százalékkal emelkedett a milliomosok száma tavaly az Egyesült Államokban, az előző évi 27 százalékos - éves szintre vetített - csökkenés után - derült ki a Spectrem Group tanácsadó cég felméréséből.

A Washingtonban helyi idő szerint kedden ismertetett tanulmány szerint tavaly közel 7,8 millió amerikai háztartás rendelkezett egymillió dolláros vagy azt meghaladó értékű vagyonnal. A felmérés végzői ebbe nem számolták bele az állandó tartózkodási helyül szolgáló ingatlanba fektetett összeget.

A milliomosok száma tavaly 1,1 millióval haladta meg az előző évit, amikor a gazdaság visszaesésével párhuzamosan a milliomosok száma is zuhant, 6,7 millióra, a legalacsonyabb szintre 2003 óta.

Jóllehet a milliomosok tábora tavaly még jóval elmaradt a rekordot jelentő 2007-es 9,2 millió főtől, a múlt évi növekedés nem rossz hír a még a válság utáni talpra állás időszakában járó amerikai gazdaság számára - értékelte az adatokat George Walper Junior, a Spectrem Group elnöke.

A legalább ötmillió dolláros vagyonnal rendelkező amerikai háztartások száma tavaly 980 ezerre emelkedett, 17 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az átlagos amerikai milliomos 62 éves, 67 százalékuk legalább ötmillió dolláros vagyonnal rendelkezik. A nagyon gazdagok negyede vállalatvezető vagy magas tisztséget tölt be a cégvezetésben - tűnt ki a felmérésből.

 

USA szám milliomosok
Kapcsolódó cikkek