Magyar gazdaság

Hagyó egyik pillanatról a másikra meggondolta magát

Sajtóértesülések szerint Hagyó Miklós mégsem vesz részt a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság szerdai ülésén, de péntekig írásban válaszol a neki feltett 23 kérdésre.

Jelentések szerint Hagyó levélben értesítette a bizottság elnökét a döntéséről, amit azzal indokolt, hogy a bizottság elnökének nyilatkozatai politikai prekoncepcióra utalnak, s ebben ő nem kíván részt venni.

Pedig a szocialista politikus még egy nappal korábban is váltig állította, hogy megjelenik a Fővárosi Közgyűlés vizsgálóbizottsága előtt.

A szerdai ülésen a többi között arra kellett volna válaszolnia Hagyó Miklósnak, hogy hogyan közvetítette célkitűzéseit a BKV felé, voltak-e kiscsoportos megbeszélések, voltak-e külső cégekkel vagy személyekkel kapcsolatos kérései, illetve kapott-e egyedi ügyekben instrukciókat, utasításokat a főpolgármestertől.

A testület emellett kérdezi majd Horváth Éva és Lelovics Ottó munkájáról is, illetve arról, hogy a rendőrség által gyanúsított munkatársaktól kérte-e, hogy közvetítsenek a cégnél. A szocialista politikus kérdéseket kap Antal Attila foglalkoztatásával kapcsolatban és a végkielégítési botrányok ügyében is.

Hagyó Miklós BKV bkv-botrány Fővárosi Közgyűlés nokiás-doboz
Kapcsolódó cikkek