A látogatás előzőleg nagy nyilvánosságot kapott a bolgár sajtóban, és ennek hatására az adóhivatalnál sok üzletember kezdett puhatolózni arról, vajon körülötte is szorul-e a hurok.

A Financial Times Deutschland ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy bolgár adatok is szerepelhetnek az ominózus CD-n, vagy ha igen, akkor sem nagy számban. Ráadásul az adatok feldolgozását nem is Berlinben végzik, hanem az egyes szövetségi államok adóhatóságainál, tehát Stefanov aligha szerez érdemi információkat a mai vizit során. Emiatt erős a gyanú, hogy az akció célja elsősorban a bolgár adócsalók megriasztása és önrevízióra késztetése – véli a német üzleti lap.

A németek által megszerzett bankszámlaadatok iránt már eddig is több európai ország (például Ausztria) jelezte az érdeklődését. A kíváncsiság érthető, hiszen néhány évvel ezelőtt a liechtensteini bankszámlákkal kapcsolatban az olasz, a francia és az osztrák hatóságok is értékes információkat kaptak a német kollégáktól. Ugyanakkor szakértők biztosra veszik, hogy zömmel német adóalanyokról szól a CD, hiszen különben az informátor nem Berlinnek ajánlotta fel a megvásárlását.