Magyar gazdaság

Kupa: A cégeknek csak 30 százaléka fejlődőképes

A Kupa Mihály a Gazdasági Rádió Nap Vendége című műsorában hangsúlyozta, hogy Magyarország az IMF megállapodásban azt vállalta, hogy teljesíti a 3,8 százalékos hiánycélt, így ez lesz a kiindulópont a tárgyalásokon.

A nagy ellátórendszerek átalakításával ellehet menni ugyan 5 százalékos hiánycélig, de ez a plafon. Kupa Mihály arról is beszélt, hogy az új kormánynak 350 milliárd forint forrása lehet egy szerény csökkentésre.

A volt pénzügyminiszter szerint, 2012-ben már akár 600 milliárd forintot is feláldozhatnak erre a célra, de egy a mainál kedvezőbb és sikeresebb adórendszer érdekében alapjaiban kell átalakítani az adórendszert, vissza kell szorítani a bürokráciát és reformra szorulnak a nagy ellátó rendszerek is.

Kupa szerint az adócsökkentés a kis-, és középvállalkozói szektornak sem jelent egyből fellendülést, hiszen valószínűleg a válság miatt bekövetkező veszteségeket próbálják majd először pótolni – vélekedett a volt pénzügyminiszter. Hozzátette: a vállalkozásoknak csupán 30 százaléka fejlődőképes, akiket pedig mindenképpen segíteni kellene.

Kupa Mihály hiánycél kis- és középvállalkozó IMF reform
Kapcsolódó cikkek