Magyar gazdaság

Szuperbruttó eltörlése: akiknek tetszene az ötlet

A munkaadók támogatják a szuperbruttósítás eltörlését, hiszen már bevezetésével sem értettek egyet.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy egyet értenek a szuperbruttósítás megszüntetését, mert bevezetésével átláthatatlan, torz rendszer alakult ki, növelte a bürokráciát, rejtett adóemelésre alkalmas bizonyos jövedelmi csoportoknál.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára hangsúlyozta, hogy konkrét előterjesztést még nem olvastak a szuperbruttósítás megváltoztatására, ha lesz ilyen, akkor azt meg kell vitatni a szociális partnerekkel meg kell vitatni.

Általánosságban Dávid Ferenc annyit elmondott, hogy a VOSZ és az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói oldala nem értett egyet a szuperbruttósítás bevezetésével, mert nem szélesítette az adózók körét.

A VOSZ főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy nehezen lehet a gyakorlatban kezelni évközben megváltoztatott adózástechnikai dolgot, főleg a kis és középvállalkozások esetében.

 

    Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető társelnöke elmondta, hogy a szuperbruttósítás bevezetésével nem értettek egyet, mert álmegoldásnak tartották. A megszüntetés szándékát támogatják, ugyanakkor kérdéses, hogy mikor lehet ezt megvalósítani, mert a költségvetésből kieső bevételt ellensúlyozni kell.

 

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége VOSZ Országos Érdekegyeztető Tanács
Kapcsolódó cikkek