Magyar gazdaság

55 milliárdot nyertek el eddig a vállalkozás-fejlesztő klaszterek

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Pólus Programban az indulás óta 55 milliárd forint támogatást nyertek a vállalkozások együttműködésére létrejött klaszterek.

A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. összesítése szerint jelenleg 25 klaszter rendelkezik Akkreditált Innovációs Klaszter címmel, közül legutóbb 5-nek - az Észak-magyarországi Informatikai Klaszternek, a Havaria Környezet- és Egészségtechnika Klaszternek, a Közép-Dunántúli Bioenergetikai Klaszternek, a Közép-Magyarországi Régió Befektetési Övezet Klaszternek, valamint az Orvosi Biotechnológiai Innovációs Klaszternek - a napokban adták át a tanúsítást.

Az 55 milliárd forint támogatásból a regionális operatív programokban 3,3 milliárd forintot mintegy 100 induló és fejlődő kaszter nyert.

A célzottan klaszterek innovációjára kiírt tenderen mintegy 12 pályázó 63 projektje részesült 12,1 milliárd forint támogatásban a gazdaságfejlesztési operatív programokban. Ezek a projektek az ország hat régiójában valósulnak meg.

A különböző vállalkozásfejlesztési pályázatokon pedig 40 milliárd forint támogatást nyertek el a kiírás alapján pluszpontban részesülő klaszterek - derült ki a MAG Zrt. összesítéséből.

Pólus Program klaszterek
Kapcsolódó cikkek