Magyar gazdaság

Dupla kábítószerfogás!

Tegnap éjjel a Ferihegyi repülőtéren egy Ecuadorból érkező 60 év körüli szerb férfi a zöld folyosón keresztül készült elhagyni a vámterületet. A pénzügyőrök az utas poggyászát – annak átvizsgálása során – a méretéhez és anyagához képest túl nehéznek találták, ezért röntgenberendezéssel átvilágították.

A röntgenkép alapján idegen anyag látszódott a bőrönd felső részében, valamint annak fémszerkezetében is. A poggyász anyagának megbontásakor 4 darab préselt csomagból, valamint a fémszerkezetbe rejtett 2 rúdból több mint egy kilogramm kokain került elő, amelynek értéke elérheti akár a 40 millió forintot is.

Az ügyben a vám- és pénzügyőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, a szerb férfit pedig őrizetbe vette. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, tette 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hasonló mennyiségű kábítószert foglaltak le a nyugat-dunántúli pénzügyőrök is, akik a 74-es főút Vasvári szakaszán ellenőriztek egy magyar rendszámú Ford Fiestát.
Az ellenőrzés során a gépjármű csomagtartójának kárpitja alól, egy műanyag táskából előkerült több mint egy kilogramm – a szakvélemény alapján – amfetamin.

Az információk szerint a magyar állampolgárságú elkövető a kábítószert Hollandiában vásárolta. A pénzügyőrség a több mint 1,5 millió forint értékű kábítószert és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése miatt nyomozást folytat. A Szombathelyi Városi Bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.  Világgazdaság Online

Ferihegy amfetamin kábítószer
Kapcsolódó cikkek