Magyar gazdaság

Lemondott a PSZÁF elnöke - "Hadd válasszon a kormány"

Farkas Ádám, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke június 30-i határral nyújtotta be lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek.

"Pénzügyi szakemberként rendkívül nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy az elmúlt évet a Felügyelet élén tölthettem. Úgy gondolom, hogy ez az év sem a hazai gazdaság, sem azon belül a pénzügyi szektor, de az ügyfelek számára sem volt könnyű, ennek ellenére a pénzügyi rendszer stabilan töltötte be szerepét a gazdaság működésében" – fogalmazott hivatalos közleményében a leköszönő elnök.

Farkas Ádám szerint elnöksége ideje alatt erősödött a pénzügyi intézmények ügyfeleinek védelme, szorosabbá vált a kulcsfontosságú pénzügyi csoportok működésének felügyelete, időben sikerült fellépni több olyan szervezettel szemben, amelyek jogsértő magatartásukkal a pénzügyi piacok átlátható működését zavarták, vagy ügyfeleik érdekeit széles körben sértették.

"Tekintettel arra, hogy a hatályos törvényi szabályozással összhangban 6 éves időszakra szóló kinevezésem 2009 nyarán kevesebb, mint egy évvel a közelgő választások előtt történt, úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a Felügyelet munkáját" – fogalmazott Farkas Ádám.

Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete PSZÁF lemond Farkas Ádám
Kapcsolódó cikkek