Magyar gazdaság

Íme a Fidesz jövő évi adótervei

Januártól bevezethető az egykulcsos adó és a két éven belül véglegesíthető a családi egykulcsos adózás is Magyarországon – mondta Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter a TV2 Mokka cím műsorában.

2011. január elsejétől bevezethető az egykulcsos adó, és kétéves időtávban véglegesíthető a családi egykulcsos adózás is Magyarországon. A tervek között szerepel egy hároméves radikális adócsökkentő csomag is, mondta el a miniszter.

A kormány célja, hogy a hiány ne legyen több 3,8 százaléknál az év végén, másfelől be kell indítani a gazdasági növekedést. A bürokrácia csökkentésével lehet elérni a költségvetési megtakarítást a miniszter szerint. hozzátette, élénkíteni kell a beruházásokat és meggyorsítani az uniós források lehívását.

A miniszter a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban elmondta, hogy a tervek nem számolnak a magán-nyugdíjpénztári befizetések elszámolásával, mely többek közt a magyar kormány által benyújtott javaslatról még nem döntött az Európai Bizottság.

A kormány tervei szerint néhány tízezer bajba jutott devizahitelesen segíthet a hamarosan felállítandó nemzeti eszközkezelő társaság, amely a Magyar Fejlesztési Bank egyik leánytársaságaként jöhet létre, hangzott el a műsorban.

Az eszközkezelő koncepcióját október 15.-ig kell kidolgozni, a kormány ekkor dönt a társaság létrehozásáról, majd a következő néhány hónapban áll fel az intézmény. A tervek szerint a bajba jutott devizahitelesek egyéni kérésre-forintra átválthatják hiteleiket, ha pedig nem tudják fizetni a törlesztést, akkor bérletre válthatják a tulajdonjogot, amelyet az eszközkezelő vásárol meg.

Mokka egykulcsos családi hiány adózás
Kapcsolódó cikkek