Magyar gazdaság

Áraival hódít Magyarország az oroszok körében

Alacsony áraival vonzza az oroszokat Magyarország – írja az oroszországi utazási irodások szövetségének hírlevelére hivatkozva a Turizmus Panoráma Bulletin. Hazánk jelentős növekedésre számít az orosz turisták számát illetően a, amit elősegíthet az is, hogy egyszerű a vízumügyintézés, ráadásul Magyarország még ma is az egyik legolcsóbb úti cél Európában.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az orosz magyar nagykövetség több engedményt is tett a vízumügyintézésben, így például 6 hónapról egy évre növelték az érvényességi időt. A magyar vízum megszerzése nagyon könnyű, és az elutasított kérelmek száma mindösszesen 0,6 százalék. 2008-ban körülbelül 48-50 ezer vízumot állítottak ki, míg a válsággal sújtott 2009-es évben körülbelül 42 ezret. Idén a nagykövetség 20-25 százalékos növekedésre számít az előző évhez képest.

Az orosz utazásszervezők szövetsége (Association of Tour Operators of Russia, ATOR) nemrégiben publikálta az orosz utazóközönség körében legnépszerűbb desztinációk listáját. A szövetség közleményében hangsúlyozta: a számok egyértelműen javuló tendenciákról árulkodnak.

Az úti célok rangsorában az első helyen Törökország áll, a második hely Egyiptomé, a harmadik Spanyolországé. Az országok rangsora ezt követően a következő: Görögország, Thaiföld, Ciprus, majd megosztva a hetedik helyen Bulgária és Tunézia, a nyolcadikon Montenegro és Horvátország, majd Dominika következik, és végül Csehország zárja a sort.

Hazánkban továbbra is Németország adja a legtöbb turistát, ám a fővárosban a brit beutazók állnak az élen. A szomszédos országok turistái után az oroszok száma nőtt legdinamikusabban.

turizmus Oroszország idegenforgalom euró utazásszervezés Vízum
Kapcsolódó cikkek