Magyar gazdaság

Nol: Menesztették a gazdasági tárca helyettes államtitkárát

Szabadságon vagyok - ennyit közölt kedden kora este az MTI-vel Bathó Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára, akinek a Népszabadság online értesülései szerint távoznia kellett a tárcától.

Bathó Ferenc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a kényszerszabadságolásáról, illetve a minisztériumból való távozásáról szóló információt az MTI-nek.

Bathóról pár hete a Népszabadság online (Nol) írta meg először, hogy a nemzetgazdasági tárca vezetése és apparátusai között kialakult feszült helyzet eredményeképpen szabadságolták. Ezt az értesülést az NGM cáfolta. Most a Nol információja szerint kenyértörésre került sor, és Bathónak mennie kellett, amit a tárcánál dolgozó források is megerősítettek a Nolnak.

Az index.hu szeptember 24-én számolt be arról, hogy hirtelen kényszerszabadságra küldték a költségvetésért felelős helyettes államtitkárt, akinek a portál korábban közölt információi szerint meg vannak számlálva a napjai.

Bathó Ferenc 1990 óta dolgozik a Pénzügyminisztérium (2010 óta a Nemzetgazdasági Minisztérium) gazdaságpolitikai, illetve költségvetési főosztályán, főosztályvezető-helyettesként, majd főosztályvezetőként, főcsoportfőnökként illetve helyettes-államtitkárként.

NGM helyettes államtitkár Bathó Ferenc
Kapcsolódó cikkek