Roubini

Ismét megszólalt a vészmadár, tartósan magas marad az infláció

Nouriel Roubini szerint recesszó fenyegeti a globális gazdaságot.
2023.03.07 Olvasási idő:

Jósprofesszor: A politikai cunami bedöntheti az euróövezetet

Az olaszországi politikai vihar még elsöpörheti az euróövezetet - nyilatkozta Nouriel Roubini a CNBC tévécsatornának az olaszországi Comói-tónál rendezett Ambrosetti Forum nemzetközi gazdasági konferencián.
2013.03.08 Olvasási idő:

Legalább a gondjaink közösek Japánnal

A japán és a magyar gazdaság összehasonlításával fejti ki Nouriel Roubini blogjának vendégszerzője, Edward Hugh azt a nézetét, hogy hiába teljesít jól a magyar gazdaság, hiába alakul jól a folyó fizetési mérleg, a küladósság miatt mégsem tud elmozdulni a recesszió határáról.
2013.02.16 Olvasási idő:

Újra jósolt a professzor, aki Matolcsy szerint a forint ellen spekulál

Az idei év nem sokban különbözik majd a 2012-estől, a növekedési kilátásokat komoly kockázatok terhelik, és egyre sokasodnak a baljós gazdasági és politikai előjelek - írja Nouriel Roubini, a Roubini Global Economics elnöke a Project Syndicate weboldalon közzétett 2013-as gazdasági előrejelzésében.
2013.01.21 Olvasási idő:

Roubini szerint Magyarország a hibás a forint zuhanásáért

Magyarország a felelős a forint gyengüléséért - jelezte a Roubini Global Economics. Egy nappal korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt adott ki, amely szerint épp a forint eladására ösztönző elemzők az okai az árfolyam romlásának.
2013.01.15 Olvasási idő:

Roubini: "visszatért a róka a tyúkudvarba"

A költségvetési hiánycélok két évvel történő kitolását szeretné elérni a trojkánál az új görög kormány, közölte a Reuters. Athénnak így 2014 helyett 2016-ra kellene a GDP 2,1 százalékára csökkentenie államháztartási hiányát a tavalyi 9,3 százalékról.
2012.06.22 Olvasási idő:

Vihar előtti csend a piacon

Nem tartott sokáig a piacok öröme, amelyet az váltott ki, hogy a hétvégén végre tényleg segítséget kért Madrid nehéz helyzetbe jutott bankjai megsegítésére. Gyors megoldást vár el a valutaalap vezetője az euróövezet problémáinak ügyében.
2012.06.13 Olvasási idő:

Jósprofesszor: a megszorítási őrületnek véget kell vetni

Az euró leértékelésével, adócsökkentéssel és béremeléssel kellene beindítani az euróövezet gazdaságát Nouriel Roubini szerint.
2012.06.12 Olvasási idő:

Roubini: Németország nem tanulta meg a '30-as évek leckéjét

Nouriel Roubini és Niall Ferguson a Financial Timesban úgy fogalmaznak: rendkívüli, hogy éppen Németország nem tanult a történelemből.
2012.06.11 Olvasási idő:

Roubini: Mind meghalhatunk

A 2008-as összeomlást előre látó jósprofesszor újra sötéten látja a jövőt. Figyelmeztet a közel-keleti válságra, egy esetleges iráni háborúra, valamint az európai lassulásra is.
2012.05.04 Olvasási idő: