Roubini

Ismét megszólalt a vészmadár, tartósan magas marad az infláció

Nouriel Roubini szerint recesszó fenyegeti a globális gazdaságot.
2023.03.07. 11:14 Olvasási idő: 3 perc

Vélemény

Roubini: A fiskális politika visszatérése

2016.09.29. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Vélemény

Pénzügyi zűrzavar is jöhet - véli a válságot megjósoló professzor

Egyre nyilvánvalóbb paradoxon jellemzi idén a globális pénzpiacokat. Bár több geopolitikai kockázattal – az orosz-ukrán konfliktussal, az Iszlám Állam megerősödésével, a növekvő közel-keleti feszültséggel, Kína és szomszédai közötti területi vitákkal, és most a hongkongi tömegtüntetésekkel, illetve azok leverésének veszélyével – kell számolni, a piaci hangulat továbbra is kedvező.
2014.10.08. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Vélemény

A második világháborúval vont párhuzamot a jósprofesszor

A politikai döntéshozók azon sikere, hogy megakadályozták, hogy a 2008-as globális pénzügyi krízisből kialakuló mély recesszió második nagy gazdasági válsággá alakuljon át, kordában tartotta a protekcionista intézkedések iránti követeléseket. Mostanra azonban eljött a globalizáció – és így az áruk, a szolgáltatások, a tőke és a technológia szabadabb áramlása – elleni válaszcsapás ideje.
2014.06.05. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Vélemény

Roubini: Globális Ground Zero Ázsiában

Napjaink legnagyobb geopolitikai kockázatát nem az Izrael és Irán közötti konfliktus jelenti, nem is a tartós instabilitásnak az az övezete, amely a Maghreb térségtől a Hindukusig tart. Még csak nem is a Nyugat és Oroszország közötti – Ukrajna miatti – második hidegháború kockázata. Természetesen mindegyik jelentős rizikónak számít, azonban egyik sem olyan komoly, mint az a kihívás, amely Kína felemelkedésének békés keretek között tartására vonatkozik.
2014.05.08. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Vélemény

Roubini: nem jelentős a devizaválság kialakulásának kockázata

A feltörekvő piacokat érintő tavaly tavaszi pénzügyi zűrzavar, amely a Fed lazításának leépítése körüli hisztéria miatt alakult ki, ismét erőteljesen lecsapott. A turbulenciát most több esemény – az argentin valutaválság, a gyengébb kínai gazdasági adatok megjelenése, az elhúzódó török, ukrán, thaiföldi politikai nyugtalanság – egyidejű bekövetkeztének hatása váltotta ki.
2014.02.03. 13:50 Olvasási idő: 0 perc

Jósprofesszor: A politikai cunami bedöntheti az euróövezetet

Az olaszországi politikai vihar még elsöpörheti az euróövezetet - nyilatkozta Nouriel Roubini a CNBC tévécsatornának az olaszországi Comói-tónál rendezett Ambrosetti Forum nemzetközi gazdasági konferencián.
2013.03.08. 13:35 Olvasási idő: 0 perc

Legalább a gondjaink közösek Japánnal

A japán és a magyar gazdaság összehasonlításával fejti ki Nouriel Roubini blogjának vendégszerzője, Edward Hugh azt a nézetét, hogy hiába teljesít jól a magyar gazdaság, hiába alakul jól a folyó fizetési mérleg, a küladósság miatt mégsem tud elmozdulni a recesszió határáról.
2013.02.16. 15:52 Olvasási idő: 0 perc

Újra jósolt a professzor, aki Matolcsy szerint a forint ellen spekulál

Az idei év nem sokban különbözik majd a 2012-estől, a növekedési kilátásokat komoly kockázatok terhelik, és egyre sokasodnak a baljós gazdasági és politikai előjelek - írja Nouriel Roubini, a Roubini Global Economics elnöke a Project Syndicate weboldalon közzétett 2013-as gazdasági előrejelzésében.
2013.01.21. 18:57 Olvasási idő: 0 perc

Roubini szerint Magyarország a hibás a forint zuhanásáért

Magyarország a felelős a forint gyengüléséért - jelezte a Roubini Global Economics. Egy nappal korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt adott ki, amely szerint épp a forint eladására ösztönző elemzők az okai az árfolyam romlásának.
2013.01.15. 10:02 Olvasási idő: 0 perc