Magyar gazdaság

Ifo: Athén nem fogja bírni az adósságterhet

A német Ifo-intézet vezetője egy lapnak úgy nyilatkozott: hosszútávon nem tartható Görögország adósságterhe, ezért Athénnak át kell strukturálnia a hiteleket.

Hans-Werner Sinn, az Ifo elnöke a Jornal de Negocios című lapnak nyilatkozott a görög hitelek átütemezésének szükségességéről. A szakértő szerint a görög átstrukturálást elsősorban a francia és német bankok érzik majd meg. A szakértő véleménye szerint Írország és Portugália nem szorul majd a hitelek átütemezésére – idézi a Reuters.

Sinn negatívan nyilatkozott arról az elképzelésről, miszerint Németországnak további segítséget kéne nyújtania a bajba jutott eurózóna tagországok számára. Mint mondta, hitelekből élni olyan, mint kábítószereket szedni, ez pedig egészségtelen.

"Minél előbb megértik, hogy az életszínvonalukat a forrásaikhoz kell igazítaniuk, annál jobb" – fogalmazott Sinn. Az Ifo vezetője úgy látja, az elmúlt tíz évben Németország nagyon sok vért veszített azért, mert "vérátömlesztést" kellett végrehajtani az olyan országokban, mint Portugália, Spanyolország, Görögország és Írország.

átstrukturálás Hans-Werner Sinn IFO átütemezés adósság hitel Görögország
Kapcsolódó cikkek