Magyar gazdaság

Selmeczi 2 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak

Selmeczi Gabriella 2 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak immár 5 éve, pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint ez gyakorlatilag lehetetlen – írja a Hírszerző.

Selmeczi Gabriella vagyonnyilatkozatában szerepel egy 2 millió forintos illetéktartozás, amit öt éve nem törlesztett az adóhatóságnak. A Miniszterelnökség a Hírszerzőnek azt válaszolta, hogy a képviselőasszony tájékoztatása szerint az illetéktartozás egy 2005-ös ingatlanvásárlás nyomán keletkezett, és részletfizetési lehetőséget kérelmezett az illetékhivatalnál, azonban a hivatal még nem bírálta el a kérelmet.

A a Hírszerzőnek adott tájékoztatása szerint a hatósághoz beérkező részletfizetési kérelmek elbírálása folyamatos, és bár „néhány esetben előfordul az ügyintézési határidő túllépése, de ilyen esetekben sem évekről van szó”.

A NAV válaszában kitért arra, hogy a 2007. évben lezajlott illetékhivatali integráció (ekkor vonták az addigi illetékhivatalt az adóhatóság alá) következtében kialakult ügyirat-felhalmozódást 2010. első negyedévében munkaerő átcsoportosítás következtében már megoldották, és általánosságban elmondható, hogy a feladatellátás azóta is a rendes ügymenet szerint zajlik a jogszabályban meghatározott ügyintézési határidő betartása mellett. A 2010. évről származó kérelmek nyomán megkezdett, áthúzódó ügyek még vannak folyamatban, de ezek jellemzően még a törvényes ügyintézési határidőn belül zajlanak - írta a NAV kommunikációs osztálya.

Az adóhatóság ugyanakkor kiemelte, hogy tájékoztatása csupán általános jellegű, ugyanis a hivatali eljárás során tudomására jutott minden irat, adat, tény, körülmény tekintetében titoktartási kötelezettség terheli. Tehát a hivatkozott jogszabályi rendelkezések értelmében adótitoknak minősülnek a Selmeczi Gabriella részletfizetési kérelmének körülményeiről szóló információk is, ezért ezek közlésétől az adóhatóság elzárkózott.

A NAV válasza alapján annyi azonban megállapítható, hogy Selmeczi Gabriella részletfizetési kérelme - valamilyen okból - kimaradt az illetékhivatali ügyirat-felhalmozódást felszámoló 2010 eleji APEH-es kampányból – közölte a portál.

NAV adóhivatal nemzeti adó és vánhivatal nyugdíjvédelmi biztos Selmeczi Gabriella adótartozás nyugdíj
Kapcsolódó cikkek