Magyar gazdaság

Londoni elemzők: nagy kihívás a konvergencia-program

A várakozásnak megfelelően halad a magyarországi reformfolyamat, ám a gyenge hazai gazdasági aktivitás miatt nincs sok lehetőség a hibázásra - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők. A szakértők szerint egyre nagyobb a külföldi tulajdon a magyar államkötvényekben, s így hazánk egyre inkább kiteszi magát az uniós adósságválságnak.

 A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási és elemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó térségi szakértői a minap Budapesten jártak, ahol helyi befektetőkkel és gazdaságpolitikai döntéshozókkal találkoztak.

A megbeszélésekről hétfőn Londonban kiadott - "So far, so good (Eddig rendben)" címet viselő - összegzésükben a ház elemzői közölték: a látogatás során "örömmel" tapasztalták, hogy a reformfolyamat a várakozásuknak megfelelően halad előre.

Hozzátették azonban: a budapesti út nem módosította azt a véleményüket, hogy a költségvetési konszolidáció végrehajtása a konvergencia-program céljainak megfelelően továbbra is "kihívást jelent", tekintettel arra, hogy a gyenge hazai kilábalás csak "nagyon szűk hibázási mozgásteret" enged a pénzügyi kormányzatnak.

A BofA Merrill Lynch Global Research londoni elemzői szerint meredeken növekszik a külföldi befektetői tulajdonhányad a forintkötvényekben, ez azonban az eddigieknél jobban kiteszi Magyarországot az "euróövezeti járványveszélynek"

konvergencia-program reform elemzők euróövezet adósságválság Merrill Lynch
Kapcsolódó cikkek