Magyar gazdaság

Athén már a rendezett csődön gondolkozik?

Görög kormányilletékesek cáfolták, hogy az adósságszolgálati válság megoldásának egyik lehetőségeként felmerült volna az ország 50 százalékos kötvényleírást magában foglaló "rendezett csődbe vitele" is, amint arról a görög sajtó pénteken beszámolt.

"Görögország cáfolja a hírt" - közölte a Reuters hírügynökséggel egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő. A pénzügyminisztérium a hírekre reagálva közölte, hogy Görögország elkötelezett a júliusban elfogadott 109 milliárd eurós második segélycsomag feltételei teljesítése mellett.

"Minden olyan híresztelés, találgatás, kommentár, forgatókönyv ami eltereli a figyelmet központi célunkról és Görögország politikai kötelezettségéről ... szembe megy közös európai ügyünkkel" - mondta Evangélosz Venizelosz pénzügyminiszter.

Két görög lap pénteki beszámolója szerint Evangélosz Venizelosz két lehetőséget vázolt fel szocialista parlamenti képviselők előtt, a rendezett csődbemenetelt, illetve a második segélycsomag feltételeinek végrehajtását a Görögország, az EU és az IMF között júliusban létrejött megállapodás szerint.

görög csőd rendezett csőd cáfol
Kapcsolódó cikkek