Magyar gazdaság

Folytatódó esztergomi abszurd

A város leállni készül, a Fidesz a polgármester vagyonát csapolná meg egy bírság fedezeteként.

Magyarországon még nem látott eszközhöz nyúlt az esztergomi Fidesz-frakció: a képviselő-testület többségi csoportja úgy döntött, egymillió forintot el kell venni Tétényi Éva független polgármester magánvagyonából. A kormánypártiak szerint ebből kellene kifizetni azt a bírságot, amelyet a város azért kapott, mert testületi ülés hiányában szabálytalanul jártak el egy közbeszerzés ügyében.

Az Investor 2005 Kft.-vel, az (önkormányzati tulajdonú) Aquasziget Esztergom Élményfürdő üzemeltetőjével ugyanis egy korábbi megállapodás szerint olyan szerződést kellett volna kötni, amelyet a képviselő-testület előzetes döntésével elfogad. Ez azonban nem történt meg, mert a határidőig nem ült össze a közgyűlés, amit Tétényi azért nem hívott össze tavasszal hosszabb ideig, mert véleménye szerint a Fidesz szándékosan blokkolta az ő munkáját. A kft. jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amely egymillió forintos bírsággal sújtotta az önkormányzatot. Ezt az összeget vonná most le a Fidesz Tétényitől.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

közbeszerzés tétényi éva közgyűlés bírság Esztergom
Kapcsolódó cikkek