Magyar gazdaság

Kormány és szakszervezetek - Egyelőre matt

Közeledett egymáshoz a felek álláspontja az új munka törvénykönyve munkaanyagával kapcsolatban – hangzott el Kara Ákos (Fidesz) győri országgyűlési képviselő és Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke sajtóbeszélgetésén Győrben.

Palkovics ugyanakkor ezzel kapcsolatban a Világgazdaságnak elmondta: „Az eredeti tervekhez képest a személyi jogok területén valóban történt előrelépés, ám a dolgozók érdekképviseletének ügyében nem. A tárgyalások eredményeképp létrejött egy új szakmai anyag, amelynek kollektív, szakszervezeti jogokra vonatkozó kitételei továbbra is elfogadhatatlanok. Ha ezeket a pontokat ilyen formában foglalnák törvénybe, a munkavállalók számára nem lenne biztosított az érdekképviselet.”

Palkovics hozzátette: az új anyagról további háromoldalú egyeztetést szeretnének. „Jövő héten lesz a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) első ülése, ahol biztosan szóba kerül majd a téma. Mivel azonban ez a fórum nem lesz alkalmas háromoldalú tárgyalásokra, a jövőben külön, részletes egyeztetésre lesz szükség – nyilatkozta ez elnök.

jog munkavállaló szakszervezet kormány NGTT
Kapcsolódó cikkek