Magyar gazdaság

Orbán: A legkevesebb kár elszenvedése a cél

Nem tűzték még ki a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) következő ülésének időpontját. A bérkompenzációról azonban még a héten tovább tárgyalnak Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral, és már a kompenzáció pontos technikájáról is szó lesz – mondta el Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az NGTT alakuló ülése után.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke ehhez hozzátette: a kormánytól ígéretet kaptak a teljes körű bérkompenzécióra, de még várják a részletes terveket. A kérdései után második napirendi pontként az egészségügyi konszolidációról és a struktúraváltásról folytatódott a konzultáció.

Az alakuló ülés igazán fontos részletei zárt ajtók mögött zajlottak. A nap egyetlen nyilvános eleme Orbán Viktor megnyitó beszéde volt, a miniszterelnök mondandója azonban sokkal inkább protokollbeszédnek volt tekinthető, mint gazdasági programnak. Orbán elmondta, hogy mivel a kormány nem lehet képes egyedül megfékezni az európai válságot, a cél az, hogy a globális krízis a legkevesebb kárt okozza Magyarországnak. Az ország átszervezése még közel sem ért véget – jelezte a miniszterelnök. 

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége Borsik NGTT válság
Kapcsolódó cikkek