Magyar gazdaság

Vagyonosodási vizsgálatot tarthat a NAV a végtörlesztőknél

A vagyonosodási vizsgálat kiterjed a hitelek visszafizetésére fordított pénz eredetének firtatására is – tudtuk az azenpenzem.hu adóhatóságnál. Az is kiderült azonban, hogy a „kishalaknak" nem kell félniük.

A nagyobb összegű devizahitelt felvettek között a portálhoz érkezett jelzések alapján meglepően sokan akadnak, akik nem szükségből adósodtak el. Arra gondoltak, egy esetleges adóhivatali vizsgálatnál az igazolt legális jövedelem híján jó szolgálatot tehet a Az árfolyamok nekilódulása miatt azonban már ők is szívesen kiszállnának ezekből a kölcsönökből, félnek azonban, hogy ez a lépés felhívja rájuk az adóhatóság figyelmét.

Az adóhatóságnál (NAV) a portál érdeklődésére elmondták: a vagyonosodási vizsgálatok kiterjednek a hitelek visszafizetésére fordított pénzek vizsgálatára is. Mielőtt azonban bárki komolyabban megijedne, arról is beszéltek, hogy ilyen ellenőrzésre többnyire azoknál kerítenek sort, akiknél nem csak ez jelzi, hogy feketén gyarapodtak.

Az idén eddig a nem egészen 900 vagyonosodási vizsgálatot végzett (közülük csak minden tizedik tudta tisztázni magát), amelyeknél átlagosan 11 millió forint volt a feltárt adóhiány. 

 

NAV vagyonosodási vizsgálat végtörlesztő adóhiány
Kapcsolódó cikkek