Magyar gazdaság

Lázár az erős ember? - Szerinte kell az eva

Nem kellene megszüntetni az egyszerűsített vállalkozói adót – mondta Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth rádiónak adott interjújában.

Hozzátette azt is, hogy az új adótörvényekhez benyújtott több mint száz kormánypárti módosító javaslatot a képviselőcsoport jövő hétfői
ülésén véleményezi. Az azonban nem valószínű szerinte, hogy újabb javaslatok érkeznek be. Igaz, ezzel a megjegyzésével nem sok kockázatot vállalt: újabb módosító indítványokat már csak a zárószavazás előtt lehet benyújtani. Vagyis a következő egy-két hétben valóban csak azt lesz érdemes figyelni, hogy melyik terveket támogatja végül a Fidesz-frakció a már meglévők közül.

Ez is hozhat azonban komoly vitákat szép számmal.
Végső döntés az eváról sem született még, bár a frakcióvezető nem törölné el. Lázár arra emlékeztetett, hogy az augusztusi Fidesz-frakcióülésen is az eva megtartását javasolták. Beszélt arról is, hogy a kormánypárti javaslatok nem jelentenének adóemelést, arra a kérdésre pedig, hogy akkor miért növekszik több is 2012-ben, azt válaszolta, hogy adóátrendezés jön. Lázár az önkormányzatok adókivetési jogáról is beszélt.

Szerinte nagyobb szabadságot kell adni a helyhatóságoknak, de kereteket kell szabni az adókivetési jognak. A vállalkozások adóterhe csak arányaiban meghatározott keretek között lesz növelhető. Arra a kérdésre, hogy szükséges-e a jövő évi büdzsében a jelenleg tervezettnél nagyobb tartalékot képezni, azt válaszolta: megfontolandó a tervezett 300 milliárd forintos tartalék növelése, az európai gazdasági válság ugyanis nagyon komoly kihívást jelent az országnak.Sz. I.

megszüntet Lázár önkormányzat eva adó adóemelés
Kapcsolódó cikkek